Categories
Projecten

TRAPPE VA VERBÓNGEHEET

Naar aanleiding van de 900e sterfdag van de stichter van Rolduc Ailbertus zijn de Stichting Limburgse Componisten i.s.m. Stichting Ailbertus bezig met het maken van een voorstelling voor september 2022: Trappe va Verbóngeheet.
Het is een gelaagde filmische collage met hedendaagse live muziek, waarin diverse verhaallijnen het verhaal van Rolduc en Ailbertus vertellen zoals dat ook nu nog voor ieder van ons relevant is.
Het gaat om verbondenheid (wij-gevoel) bij zowel deelnemers als publiek, waarbij taal en dialect een grote rol spelen. Frans, Duits, Nederlands en ons “Ripuarisch”/Kerkraads dialect drukken uit dat deze verbondenheid geen grenzen kent en dat we Euregionale burgers zijn.

Wie doet er mee?

Kim Savelsbergh (sopraan), Harrie Ries (trombone), ex-Hub-directeur Ralph Henssen (trompet), Jo Louppen (organist/koordirigent), Charles Steffann (koordirigent), toneelschool Kiek, Canta Young, diverse Kerkraadse basisscholen en vele andere.

Draaiboek:

Sjiek literatuurprijswinnaar Wim Heijmans en Jos Smeets (projectleider Stichting Limburgse Componisten)

Waar?

Aula Major, Rolduc

Wanneer?

Zaterdag 17 en zondag 18 september 2022

De trailer Trappe va Verbóngeheet:

Voor meer informatie kun je de website (Nederlands en Duits) bezoeken:
http://trappe-va-verbongeheet.nl/
Wil je een financiële bijdrage leveren? Ga dan naar:
http://trappe-va-verbongeheet.nl/sponsoren-subsidienten-donaties/