Categories
Nieuws Projecten

concert ZEVENTIG

Zaterdag, 14 mei 2022, 20:00 uur

De Kopermolen (Lutherse Kerk), von Clermontplein 11, Vaals


Stichting Limburgse componisten (SLC) besteedt dit jaar aandacht aan de componisten John Slangen en Arno Dieteren. Zij werden vorig jaar 70. Op geheel eigen wijze hebben beide componisten een stempel gezet op de ontwikkeling van nieuwe muziek in Limburg. John als docent compositie en theorie aan het Maastrichts conservatorium en de componist van een uitgebreid oeuvre en Arno als uitvoerder van veel hedendaagse muziek en componist van kamermuziek en muziektheater. Zij schreven beiden een trio voor klarinet , altviool en piano waarin volgens een van de uitvoerenden het specifieke karakter van hun werk goed tot uiting komt.
Deze werken zijn te beluisteren tijdens een concert dat in het teken staat van hun zeventigste verjaardag.
Speciaal voor dit concert heeft SLC de schrijver Dick Gebuys gevraagd om tekst te schrijven voor het “Hoorspel 70”, een knipoog naar de vijftiger jaren. Deze tekst vormt de rode draad van een muzikale hommage waaraan negen Limburgse componisten hebben meegewerkt: Jos Smeets, Margriet Ehlen, Henri Konsten, Ute Jobes, Norbert Wild, Rob Peters, Ricarda Schumann, Joep van Leeuwen en John Slangen. De hoorspelpassages worden afgewisseld met livemuziek.

Tijdens dit concert wil SLC ook stilstaan bij het overlijden van de te vroeg gestorven voorzitter van Stichting Limburgse Componisten; Ton Verhiel. Ricarda Schumann en Arno Dieteren spelen van zijn hand een Sicilienne voor fluit en piano en Paulien Dieteren speelt de kleine Suite voor basklarinet solo.

Wij nodigen u graag uit voor dit bijzondere concert op zaterdag 14 mei in De Kopermolen in Vaals. Het begint om 20.00 uur.

De uitvoerenden zijn:
Ricarda Schumann, fluit
Beppie Paquay, klarinet
Paulien Dieteren, klarinet, basklarinet
Guus Ghijsen, altviool
Arno Dieteren, piano
Joep van Leeuwen, gitaar
Technische realisatie: Jos Smeets
De tekst voor “Hoorspel 70” is ingesproken door Dick Gebuys en Kelly God.


Kartenvorbestellungen unter www.tickli.nl
www.dekopermolenvaals.nl
Tel: +31 433604668
Entree € 15,00, vrienden van de Kopermolen € 13,00