A rno Dieteren

A rno Dieteren

Geboren op 17 februari 1951 te Schinnen

Wie, Wat, Waar En Wanneer

Arno Dieteren studeerde hobo, piano en orkestdirectie aan het Maastrichts conservatorium.

Na zijn studie richtte hij het Kamermuziekensemble Contraint op waarmee hij in binnen-en buitenland talloze uitvoeringen gaf van composities uit de twintigste eeuw en speciaal voor het ensemble gecomponeerde werken. Vrij snel ontstond een nieuwsgierigheid naar muziektheater dat uitmondde in succesvolle samenwerkingen met Theater Teneeter, Theater Sirkel, Theater Kontra-Punkt en het Huis van Bourgondië.

Zijn drang om te componeren kreeg vorm in de samenwerking met Theater Teneeter. Voor hen schreef hij in 1996 de muziektheaterproductie Kaspar Hauser. Vanaf dat moment liet het componeren hem niet meer los. Uit diverse richtingen werd hij verzocht om werken te schrijven hetgeen resulteert in een voorlopige werklijst die u hieronder kunt downloaden.

Arno Dieteren schreef op tekst van Geert Setola een stuk voor Ensemble 88 Ulyssis in Still Waters dat in 2010 in première werd gebracht.

De Schunck Muziekschool in Heerlen heeft aan Arno Dieteren ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan een opdracht gegeven voor het schrijven van een blokfluitkwartet. Het werk werd voor het eerst in 2010 uitgevoerd

 

Voor de 6 Tage Oper in Düsseldorf in 2010 schreef Arno Dieteren muziek voor de eerste scheppingsdag uit GENESIS 1. De teksten zijn van Geert Setola.

Voor het hoorspel ZEVENTIG maakte Arno een script a.h.v. de tekst van Dick Gebuys. Samen met Jos Smeets stelde hij het geluidspoor samen.

Er was eens … 
Uitgevoerd tijdens het concert 70 van 14 mei in de Kopermolen in Vaals, ter gelegenheid van de 70e verjaardag van Arno en zijn collega-componist John Slangen.

Partituurvoorbeelden

Klik op de afbeelding om een partituurvoorbeeld in te zien.

Empty handed voor: slagwerk, keyboard, piano, celesta en soundtrack
Eindelijk Los voor: piano en basklarinet